Cum marim FPS-urile in PUBG

 

PUBG este cel mai in voga shooter al anului, dar si unul dintre cele mai slab optimizate jocuri. Creat pe Unreal Engine 4, jocul cere foarte mult de la componetele calculatorului, cu toate ca nu ofera o grafica exceptionala. In stilul 2 pasi inainte si 3 inapoi, dezvoltatorii PUBG ne dau batai de cap cam dupa fiecare update.

Din fericire, sunt cateva setari pe care le putem face pentru a mari FPS-urile in Playerunknown’s Battlegrounds.

Voi prezenta mai jos ce pasi terbuie sa faci si ce setari sa alegi in PUBG pentru a creste numarul de fps-uri si pentru a imbunatati performatele jocului.

 

UPDATE 03.05.2018

Sensitivitatea mouse-ului in PUBG este diferita de cea din CS:GO, in sensul ca sensitivitatea pe verticala este cu 30% mai mica decat cea pe orizontala. Pentru a egala sensitivitatea astfel incat sa fie aceeasi indiferent de cum miscati mouse-ul, intrat in setarile jocului la “Controls” si mariti  Vertical Sensitivity Multiplier de la 0.70 la 1.00. Aceasta setare nu influenteaza in niciun fel FPS-urile, insa o recomand pentru o mai buna experienta in joc, mai ales in cazul in care jucati si alte shootere.

Setarile in joc

Vom parcurge pas cu pas fiecare setare din settings / graphics.

Highlits auto capture in PUBG trebuie sa fie dezactivata (disabled).

Display mode

Aveti grija sa fie selectata fullscreen. Nu fullscreen window pentru ca aceasta setare consuma mai multe resurse.

Rezolutie

Aici depinde de placa video pe care o ai. Cel mai indicat este sa folosesti 1920 x 1080. Daca placa video este mai slaba, o rezolutie mai mica imbunatateste FPS-urile in PUBG.

FpsCameraFov

Aceasta setare permite stabilirea unor valori intre 80 si 102. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat cadrul este mai lat si putem vedea mai mult in lateral, dar dinstanta fata de obiectul din fata pare mai mare.

La valoarea minima de 80, cadrul se restrange si vedem mai putin lateralele, iar distanta fata de obiectul din fata este sesizabil mai mica.

Pe langa modificarile cadrului de vizualizare a imaginii, aceasta setare are si un impact asupra fps-urilor din PUBG. Pentru a castiga in fps-uri reduceti aceasta setare spre 80, in functie de cat vreti sa castigati in performante.

Advanced settings in PUBG

Overall quality -very low

Aceasta optiune va seta pe very low toate optiunile grafice ale jocului si mareste dramatic fps-urile.

Singura optiune pe care te poti gandi sa o schimbi este “texture detail” care afecteaza foarte putin fps-urile si tine mai mult de numarul de GB al placii video. Daca ai  GTX1060 cu 6GB sau RX 580 cu 8GB, poti modifica aceasta setare.

View Distance setat pe minim nu reduce distanta de la care pot fi vazuti ceilalti jucatori. Doar vegetatia, cladirile si masinile vor fi randate mai tarziu. Daca puneti setarea la maxim, se vor incarca parti din harta pe care oricum nu le vedeti.

 

Dezactivati V-sync

Daca fps-urile in PUBG sunt mai mari ca rata de refresh a monitorului, apare efectul de screen tearing.

V-sync are rolul de a sincroniza fps-urile cu rata de refresh a monitorului, limitand fps-urile la 60 in cazul frecventei de 60Hz. Daca placa video nu poate sa ofere constant 60fps-uri in PUBG, V-sync poate limita frame-urile la 30.

Daca este activat, V-sync aduce si input lag monitorului, iar comenzile apar pe monitor cu o mica intarziere.

Motion blur

Acesta are rolul de a crea o experienta vizuala mai placuta si mai reala insa afecteaza mult fps-urile in PUBG. Recomand dezactivarea optiunii.

Screen scale

Cu valori setate intre 70 si 120, aceasta setare afecteaza mult performantele jocului si numarul de fps-uri. Cu cat valoarea este mai mica, cu atat creste numarul de fps-uri, insa imaginea devine mai pixelata. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat imaginea devine mai clara, dar scade numarul de fps-uri.

De recomandat este lasarea acestei setari la 100 sau coborarea ei in functie de necesitati.

Alte setari in PUBG

In pagina “Gameplay”, sub UI, dezativati “Inventory character render”, “Equipment HUD” si “Weapon slot HUD”.

Mai jos, pe aceeasi pagina, dezactivati Replay si Death cam. Stiu ca ne-am obisnuit sa ne uitam des la reluari sa intelegem cum am fost omorati, de unde sau daca jucatorul era un codat. Odata cu ultimul update PUBG, aceste setari activate aduc un impact negativ mare asupra fps-urilor.

Setari in Nvidia

In primul rand este foarte important sa aveti ultimul driver al placii de baza instalat. Puteti verifica instaland GeForce Experience sau cautand driverele aici.

Deschide Nvidia Control Panel si acceseaza Manage 3D Settings. In fereastra care se deschide apar 2 taburi: Global Settings si Program Settings. Selectati Program Settings si cautati in lista de programe jocul Playerunknown’s Battlegrounds si selectati-l.

Daca nu apare in lista, apasati “browse”, intrati pe partitia unde ati instalat Steam-ul si trebuie sa il gasiti la adresa : steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64 si selectati “TslGame”.

Setati totul cum vedeti in imaginea de mai jos.

Setarile din  Windows pentru PUBG

Dezactivati DPI Scalling Behavior

Pe partitia unde este instalat Steam, urmati adresa steam\steamapps\common\PUBG\TslGame\Binaries\Win64, apasati butonul din dreapta al mouse-ului pe “TslGame” si selectati “properties”.

In fereastra nou deschisa, selectati de sus “Compatibility” si pe urma bifati casuta “Disable DPI Scalling Behavior”.

Dezactivati SuperFetch in Windows 10

SuperFetch este un program al Windows-ului care preincarca programe pe care le folosesti de obicei. Dezactivarea lui nu afecteaza performatele sistemului insa poate imbunatati pe cele ale PUBG-ului.

Pentru a face asta, apasati tasta windows si in timp ce tineti apasat pe ea, tasta “R”. In fereastra deschisa tastati “services.msc” (fara ghilimele). Cautati apoi in lista SuperFetch, click pe properties, apasati stop, iar apoi selectati la Startup type: Disable.

Setari Google Chrome

Pentru a impiedica browser-ul sa foloseasca prea multe resurse atunci trebuie sa dezactivam hardware acceleration. In Google Chrome setarea o gasiti in settings / advanced si scroll pana in josul paginii. Acolo o puteti dezactiva.

Setari Discord PUBG

Multe persoane folosesc Discord ca mijloc de comunicare in PUBG, dar acesta consuma, la randul lui, resurse.

Deschideti User Settings in Discord, accesati Appearance, iar in noua fereastra cautati Hardware Acceleration si dezactivati optiunea.

 

 

Daca intalniti lag la sunet in Discord in timp ce jucati PUBG, dezactivati “Developer Mode”.

Setari Mouse

Polling Rate reprezinta cat de des mouse-ul comunica cu procesorul. Setati mouse-ul la un polling rate de 500 care este indeajuns pentru joc.

Polling Rate-ul de 1000 consuma procesorul cu cateva procente mai mult inutil.

Reshade

Desi PUBG a anuntat ca va interzice folosirea lui, Reshade este un program folosit pentru a imbunatati vizibilitatea si calitatea culorilor in joc, insa acesta afecteaza fps-urile in joc. Pentru a obtine o imagine asemanatoare cu ceea ce ofera Reshade, puteti seta Nvidia Digital Vibrance la o valoare intre 60-70 din Nvidia Control Panel.

Procesoarele Intel Skylake

Desi Intel a recomandat pentru procesoarele Skylake frecventa FCLK de 1 Ghz, majoritatea placilor de baza au plecat spre clienti cu frecventa setate la 800 Mhz. Acesta se ocupa cu transmiterea de date intre procesor si placa video.  

Schimbarea frecventei FCLK a procesorului la 1 Ghz, se face din BIOS si poate aduce o crestere a performantei placii video cu valori 1% si 5%.

Vezi 10 monitoare recomandate pentru PUBG si alte jocuri FPS.

Alte sfaturi pentru cresterea performantei in Playerunknown’s Battlegrounds

Asigurati-va ca aveti instalate ultimele drivere ale placii video, Nvidia sau AMD. Ultimele update-uri de la cei doi producatori au imbunatatit fps-urile in PUBG si in alte jocuri.

Inchideti orice program pe care nu il folositi in timp ce rulati PUBG.

In sesiuni lungi de gaming, restartati calculatorul la cateva ore.

Daca jucati Playerunknown’s Battlegrounds pe laptop, setati Power Options pe High Performance.

Daca folositi antivirus sau firewall in afara de Windows Defender, treceti-le in Game Mode.

Accesati doar serverele din Europa pentru un lag cat mai mic.