PC TREND este un proiect online care presupune acordarea de sfaturi privind achizitia de componente pc destinata persoanelor din Romania.

Furnizam informatii in urma review-urilor proprii sau in urma documentarii din surse credibile, pentru a oferi cititorilor cele mai bune informatii in domeniul PC.

PC TREND sfatuieste cititorii ce componente sa achizitioneze in functie de jocurile sau programele pe care le folosesc, ce produse ofera un raport performanta / pret bun, precum si informatii despre compatibilitatea acestora.

Categoriile pe care le acoperim sunt urmatoarele:

  1. Sisteme PC. Recomandam configurari sisteme pc dedicate jocurilor, editarii foto / video sau utilizarii office. Alegem cele mai bune componente in functie de destinatia sistemului PC.
  2. Procesoare PC. Alegem procesorul in functie de performantele oferite de acesta in anumite aplicatii pe care utilizatorul final le utilizeaza si oferim acestuia varianta optima atat din punctul de vedere al performantelor, cat si al pretului.
  3. Placi de baza. Alegerea placilor de baza nu trebuie facuta doar din prisma compatibilitatii componentelor ci si a scopului final a calculatorului. Alegerea placii de baza difera daca configurarea PC-ul este pentru office, gaming, editare foto / video etc.
  4. Surse de alimentare PC. Sursa este o componenta a carei importanta este des trecuta cu vederea. Pe langa educarea consumatorului roman in privinta surselor pc, PC TREND ofera informatii privind alegerea acestora in functie de buget si utilizarea finala a sistemului.
  5. Placi video. Placa video este cea mai importanta componenta a unui sistem atunci cand acesta este destinat jocurilor. Placile video ofera performante diferite in functie de jocuri. Monitoarele profesionale pentru editare foto necesita anumite placi video de 10 bit.
  6. Monitoare. Alegerea monitoarelor este importanta pentru comfortul utilizatorului. Alegerea unui monitor care oboseste ochii in cazul in care utilizatorul petrece multe ore la calculator poate dauna sanatatii. Tipurile de monitoare difera daca se doreste un comfort optic intr-o utilizare office, performante in jocuri sau culori cat mai naturale atunci cand vorbim de editare foto / video.
  7. SSD/HDD. Propunem solutii de stocare in functie de buget pentru a obtine performantele maxime.
  8. Carcase. Sfaturi privin alegerea carcaselor in functie de pret, pentru ca acestea sa poata oferii un airflow bun si un management al cablurilor decent.
  9. Racire PC. Aici vorbim despre ventilatoarele de carcasa si coolerele pentru procesoare.
  10. Jocuri. Informatii despre jocuri sau cum sa scoti maximul de FPS prin setari.