AOC a anuntat noile monitoare de gaming la 144Hz

 

Dupa succesul monitoarelor curbate Samsung cu panouri VA pe piata de gaming, a venit si randul altor producatori sa atace aceasta piata in zona de buget. Principalul avantaj al monitoarelor cu panou VA este contrastul superior si culori mai bune fata de panourile TN, lipsa IPS-glow fata de panourile LED. Mai multe despre specificatiile monitoarelor puteti citi in link.

AOC a anuntat noua serie G1 de monitoare de gaming care consta in 3 modele la rezolutie Full HD, cu dimensiuni diferite.

AOC C24G1, Free-Sync

Este cel mai ieftin model din seria AOC G1. Acesta are diagonala de 24” la rezolutie FullHD si este curbat. Panoul este VA care ofera un timp de raspuns de 1 ms in MPRT si 4 ms in utilizare normala. Cum aceasta serie este dedicata gamerilor, nu putea lipsi rata de refres de 144Hz.

Monitorul AOC C24G1 foloseste Direct Current si este Flicker-Free, o arbordare pe care ar trebui sa o vedem la toate monitoarele noi aparute pe piata.

Monitorul suporta ajustarea pe inaltime si latime si suporta montare VESA.

Are port audio pentru casti si suporta conexiune prin Display Port 1.2×1, HDMI 1.4×2 si VGA. Ne-ar fi placut sa vedem cablul Display Port inclus in pachet, insa monitorul vine doar cu cablul HDMI.

Designul curbat si rama foarte subtire ii da un aspect placut si posibilitatea de a il folosi intr-un sistem cu mai multe monitoare.

Daca pretul la noi pe piata se va situa in jurul sumei de 1100 RON, e posibil ca acest monitor sa fie un best-buy in categoria monitoarelor de buget. Gasiti in link monitoare de gaming recomandate la 144Hz.

AOC C27G1

AOC C27G1 este acelasi monitor ca AOC C24G1. Sunt cateva asptecte care difera. Daca cazul monitorului AOC C24G1 avem o curbura 1500R , acest monitor cu diagonala de 27” are curbura 1800R. Din cauza ca acest monitor are o dimensiune mai mare insa pastreaza rezolutia, dimensiunea pixel-ului creste de la 0.27 cat avea monitorul precedent, la 0.31.

AOC C32G1

Ultimul model din serie ofera o diagonala de 31.5” pentru rezolutie FullHD. Dimensiunea este cam exagerata fata de rezolutia oferita doarece dimensiunea unui pixel ajunge la 0.36, ceea ce il face vizibil daca privim monitorul de la distanta mica. Acest model se preteaza pentru gamerii care stau la o distanta mai mare fata de monitor.