PlayerUnknown’s Battlegrounds a iesit din Early Access si a ajuns la versiunea 1.0 pe PC.

Ca motiv de celebrare, dezvoltatorii anunta ca orice jucator care se va loga in joc in urmatoarele saptamani, va primi gratuit un un tricou “limited edition”. Acesta va aparea automat in inventoriu la prima logare in cont in aceasta perioada.

Dezvoltatorii jocului au avut de rezolvat multe probleme de optimizare a jocului, de la hacker si caderi mari in fps-uri la servere neoptimizate.

Odata cu versiunea 1.0, PUBG are si o noua harta. Miramar este o harta in desert, mai mare decat Erangel si a fost pana acum disponibila pentru curiosi pe Test Server. Masinile si motocicletele sunt diferite pe aceasta harta fata de Erangel.

O alta schimbare in PUBG 1.0 este introducerea sistemului de escaladare (vaulting) prin care jucatorii se pot catara pe anumite obstacole, pot intra in cladiri prin geamuri etc. Aceasta este cea mai importanta schimbare in PlayerUnknown’s Battlegrounds pentru ca schimba radical jocul avand un impact mare asupra strategiei de joc mai ales in orase. Butonul de vaulting este setat pe acelasi cu jump-ul(space).

Trei noi arme disponibile pe Miramar, toate disponibile random pe harta:

Rhino este un revolver care foloseste gloante de 0.45 cu magazia de 6. Fata de revolverul R1895, incarcarea nu se mai face glont cu glont ci cu intreg butoiasul revolverului.

Sawed-off este un shotgun de 2 gloante cu tevile scurte care insa poate fi folosit ca pistol si foloseste gloante de 12.

Winchester 1894 (Win94) este un sniper cu gloante de 0.45. Pe Win94 nu se poate monta nicio luneta(scope) singurul atasament disponibil pentru aceasta arma fiind Bullet Loops for Snipers.

Doua noi arme disponibile pe harta Erangel:

DP-28 este un Light Machine Gun care va fi disponibila random pe harta. Are o magazie de 47 si foloseste gloante de 7.62 mm. I se poate atasa lunete pana la scope 4x. Este primul Light Machine Gun disponibil randum pe harta, cealalta arma din aceasi clasa, M249, fiind disponibila doar in pachetele aruncate de avion.

AUG A43 este un assault rifle care are o magazie de 30 si foloseste gloante de 5.56mm. Arma poate fi gasita doar in pachetele parasutate de avion.

Enumera mai jos alte schimbari importante in PUBG odata cu lasarea oficiala 1.0.

Karl94k nu va mai fin inclus in pachetele parasutate si un nou costum Ghillie este disponibil.

S-a modificat modul in care vehiculele se comporta pe sosea fata de teren accidentat, astfel ca devine mai importanta alegerea vehiculului in functie de terenul pe care vrei sa-l parcurgi.

O alta schimbare ceruta de jucatori si implementata de BattleRoyale in PUBG este renuntarea la ploaie si ceata pe harta Erangel.

Un nou sistem de damage introdus in PUBG vs 1.0, explicat in graficul de mai jos

 

 

Gatul face parte acum din cap si este protejat de casca iar damage-ul la piept a crescut.

Rata de foc a armelor SKS si Mini-14 a fost scazuta.

Damage-ul armelor Kar94k si M24 a crescut, iar cel al AWM-ului a scazut.

La Red dot, Holographic si 2x se poate modifica luminozitatea folosind rotita mouse-ului.

Lunetele 8x si 15x au zoom-uri variabile care se pot modifica din rotita mouse-ului.

M16A4 nu mai suporta lunetele 8x si 15x.

In modul scope, zona din jurul acestuia va fi blurata.

O binevenita modificare este posibilitatea de a folosi bandaje si boost-uri in timp ce esti in vehicule,chiar si in mers pentru pasageri, atat timp cat masina nu trece prin gropi.

Perioada de vindecare a bandajelor a fost redusa de la 8.5 secunde la 4.5 secunde.