Update-ul 12 de la versiunea PUBG 1.0 este poate, cel mai important update de la lansarea jocului, pe langa cel de la inceputul anului care a imbunatatit semnificativ FPS-urile din joc.

Noul update aduce schimbari la arme, un autovehicul nou, o nou arma, posibilitatea de a alege harta precum si cateva elemente de optimizare.

Prezentam mai jos cele mai importante schimbatri pe care le aduce noul patch PUBG.

 

Alegerea hartii in PUBG

 

 

In urma mai multor solicitari pe forumuri din partea jucatorilor, dezvoltatorii au decis sa implementeze acesta optiune in meniul jocului. Astfel, PUBG vrea sa reduca numarul jucatorilor care parasesc serverul pana sa inceapa jocul, din cauza hartii pe care au fost distribuiti. Acest lucru se intampla si in vremea in care PUBG avea o singura harta cu 3 conditii meteo, soare, ploaie si ceata. Dupa ce ploaia si ceata au fost eliminate, rata de abandon a jocurilor a scazut semificativ.

Modificari aduse armelor

Pistoale

Toate pistoalele au primit damage in plus, P92 a crescut de la 30 la 35, P1911 de la 36 la 41, P18C de la 21 la 23, R1895 si R45 de la 50 la 55.

Shotguns

Shotgun-urile S686 si S1897 au pierdut cate un punct la damage, ambele scazand de la 25 la 24.

Damage-ul dat de aceste arme membrelor a crescut la 90%, iar imprastierea alicelor a scazut cu 25%. Astfel, chiar daca au pierdut 1 punct la damage, shotgun-urile cau devenit, per total, arme mai bune.

Un nou atasament denumit Duckbill va fi disponibil pentru S1897 si S12K, care va reduce imprastierea verticala a alicelor, insa o va creste pe cea orizontala.

SMG-uri

In afara de Tommy Gun care a pastrat damage de 40, restul SMG-urilor au crescut cu un punct, Micro Uzi la 26, UMP9 la 39 si Vector la 34.

Damage-ul dat membrelor a crescut la 120% si a scazut reculul la toate armele din aceasta gama.

AR-uri

Doar Groza si AKM isi pastreaza valorile de damage, restul pierzand fiecare cate un punct.

Pe langa asta, SCAR-L, M16A4 si M416 mai primesc o lovitura, timpul de incarcare crescand cu 30%, pe cand la AKM creste doar cu 10%.

Reculul orizontal si vertical creste la toate AR-urile, mai putin la AKM care ramane la fel.

SR-uri

SKS-ul este singura arma care primeste o lovitura in ceea ce priveste damage-ul, scazand de la 57 la 53. Mk14 ramane la valoarea de 61, pe cand VSS si Mini14 cresc cu un punct la 41, respectiv 46.

Pe langa asta, valoarea head shot dat cu armele din aceasta gama creste la 235%, a corpului la 105% si a membrelor la 95%.

Toate DMR-urile vor avea recul vertical si orizontal mai mare, iar viteza de deplasare a jucatorului va scadea in cazul echiparii cu aceste arme sau shotgun-uri.

O nou arma in categoria DMR-urilor

 

 

Aceasta categorie primeste si o arma noua, numita SLR. SLR va putea fi gasita aleatoriu pe oricare dintre harti, are munitie de 7.62 mm iar magazia ei va avea 10 gloante, putand suporta 20 de gloante cu magazia extinsa. SLR devine cel mai puternic sniper insa va avea cel mai mare recul din aceasta categorie de arme.

LMG-uri

DP28 are acum o creste in damage de la 49 la 51, iar M249 de la 44 la 45.

Atasamente noi in PUBG

PUBG introduce un nou atasament denumit Light Grip, care poate fi folosit pe UMP9, AUG, M416, SCAR-L si SKS. Nu recomand folosirea acestui grip pe arme automate.

Thum Grip poate fi utilizat pe UMP9, AUG, M416, SCAR-L si SKS. Bun pe arme automate atunci cand se folosesc lunete de 4x sau mai mari, avantajand atat folosirea armei glont cu glont cat si in modul automat.

Half Grip care poate fi montat pe UMP9, Vector, AUG, M416, SCAR-L si SKS. Cel mai bun grip pentru arme automate in PUBG, depasind Angled Grip in topul preferintelor pentru folosirea armelor in mod automat.

 

Lunete

Luneta de 3X va avea valoare fixa iar cea de 6X va avea valoarea de marire 3X-6X. Daca luneta 3X va poate fi gasita oriunde pe harti, cea de 6X va fi disponibila doar in pachetele aruncate din avion.

Culorile lunetelor red-dot, holographic si 2X vor putea fi schimbate folosind tastele Page Up / Page Down, conform setarilor de baza.

 

Casca LEVEL 3 nu mai e disponibila

Cu ultimul update PUBG, casca level 3 nu mai pate fi gasita pe harta, ci doar in cutiile parasutate de avion, fiecare din aceste cutii va contine o casca nivel 3.

Atasamentele quickdraw si extendet quickdraw sunt sunt disponibile de acum inainte doar in pachetele din avion.

Seringile cu adrenalina vor fi disponibile aleatoriu pe harta, nu doar in pachetele parasutate de avion.

 

Masina nou pe harta Miramar

O noua masina este disponibila in PUBG, insa este disponibila doar pe Miramar. Aceasta este cea mai rapida masina din joc si aduce a un muscle car american din anii 70-80.

O setare privind ajustarea sensitivitatii mouse-ului este disponibila, insa am vobit despre ea in articolul despre FPS-uri si cele mai bune setari pentru PUBG.