In niciun caz nu iti recomandam sa achizitionezi carcasa pc cu sursa, oricat de avantajos ar parea la pret. Calitatea surselor de alimentare din carcase este foarte proasta.

 

Nu te lua dupa comentariile de pe magazinele online care le recomanda pentru ca, de cele mai multe ori, acestea nu sunt avizate. Sunt putin cei care recunosc ca au facut alegerea gresita. O sursa proasta poate avea impact negativ asupra celorlate componente ale pc-ului tau.

 1. Sursa pc prezenta in carcasa poate sa nu fie indeajuns de puternica pentru componentele tale.
 2. De cele mai multe ori, sursele pc prezente in carcasa sunt de calitate foarte proasta.
 3. Sunt putine cazurile in care este specificat modelul sursei prezente in carcasa. Asta face aproape imposibil de stiut caracteristicile ei.
 4. E posibil sa ai nevoie de mai multe mufe decat cele disponibile la sursa din carcasa.
 5. In cazul unei surse de alimentare proaste, aceasta iti poate strica celelante componente din calculator sau poate afecta durata lor de viata.
 6. Sursa poate avea condensatori electrolitici chinezesti, de proasta calitate.
 7. Sursei de alimentare ii pot lipsi protectii importante.
 8. Ventilatoarele lor sunt de proasta calitate. Pe langa faptul ca sunt foarte zgomotoase, defectarea ventilatorului duce la arderea componentelor acesteia.
 9. Eficienta mai scazuta si costuri mai mari cu electricitatea.
 10. Din cauza eficientei proaste a sursei, curentul nefelosit este degajat prin caldura.
 11. Amperajul. Majoritatea componentelor pc-ului tau ca procesorul, placa video sau placa de baza, utilizeaza sina de 12v. Astfel, avem nevoie ca cea mai mare parte a puterii sa fie pe sina/ sinele de 12V. Exemplu, sursa Segotep de 500W care vine cu aceasta carcasa, produce un maxim de 276W pe sina de 12v, fata de sursa FSP Hydro+ 500W, care produce 456W pe sina de 12V. Dupa cum observam, distribuirea puterii pe sine difera enorm intre o sursa proasta si una de calitate, chiar daca FSP Hydro+ 500W face parte din gama surselor de buget si e cea mai ieftina sursa pe care o putem recomanda.
 12. Pentru ca sursa este una dintre cele mai importante componente ale sistemului, daca nu cea mai importanta.
 13. Chiar daca sunt de slaba calitate, acestea nu vin insotite si de un stingator de incendii

Citeste si ce surse pc  de buget recomandam.