Vom vorbi despre cel mai bun mouse wireless pentru gaming, vom face comparatii cu rivalii si vom vedea cat de bun poate fi un mouse wireless pentru jocuri fata de unul cu fir.

 

 Pareri Logitech G900 Chaos Spectrum Wireless Gaming Mouse ()

 Logitech G900 este mouse wireless excelent care face uitata ideea ca doar mouse-urile cu fir pot fi recomandate pentru gaming. Asta daca vrei sa-l folosesti wireless, pentru ca Logitech G900 vine si cu fir lung de 1,8 m imbracat textil, care poate face conexiune intre mouse si pc. Firul poate fi folosit si pentru incarcarea bateriei din mouse.Este un mouse proiectat special pentru gameri, adresandu-se atat jucatorilor de First Person Shooter (FPS), cat si jucatorilor de Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). Logitech G900 ofera performante foarte bune si este special creat pentru gamerii competitivi, care prefera utilizarea unui mouse wireless in detrimentul unuia cu fir.

Aspect G900

 Este un mouse ambidextru, putand fi utilizat atat cu mana dreapta, cat si cu mana stanga. Greautatea lui este de 107 grame, iar pentru cei care ar prefera un mouse mai greu, Logitech G900 nu are optinea de a aduga greutati. Pare un design complicat, dar este perfect construit si ofera o precizie remarcabila in shootere datorita grip-ului si senzorului.Logo-ul mouse-ului este luminat LED si culoarea se poate schimba astfel incat sa-ti indice ce DPI folosesti sau se poate personaliza in functie de dorintele utilizatorului.Aspectul agresiv al mouse-ului da senzatia unui produs complex, cu multe unghiuri si dificil de controlat. Insa Logitech G900 ofera un confort de invidiat, iar programul Logitech Gaming Software simplifica tot ceea ce parea complicat la inceput.

Dimensiuni mouse

Dimensiunile lui sunt 40x130x67 cmIn functie de stilul de a folosi mouse-ul, recomandam pentru un confort maxim gamerilor care au urmatoarele dimensiuni ale palmei:Pentru stilul Palm Grip este ideal pentru o lungime a palmei cuprinsa intre 16-19cmPentru stilul Claw Grip marimea ideala a plamei este cuprinsa intre 17-20cmPentru stilul Fingertip Grip este de 17-21cm.  

Butoane

Mouse-ul dispune de un total de 11 butoane, dintre care 9 butoane configurabile.Butoanele folosesc un sistem cu pivot mecanic, iar switch-urile folosite sunt de inalta calitate, marca Omron, garantate pentru 20 milioane de click-uri.In teste reale, se pot obtine 72 de click-uri in 10 secunde, ceea ce inseamna ca mouse-ul wireless poate inregistra click-uri la fiecare 0.138 secunde, asta in cazul unui jucator foarte rapid.Rotita are un feedback excelent pentru schimbarea armelor in jocuri FPS. Aceasta are si un mod liber pentru scrolling care poate fi activat prin apasarea unui buton. Dispune si de scrolling orizontal care poate fi folosit in schimbarea paginilor in browser, schimbarea melodiilor in playlist etc.Pe lateral, mouse-ul dispune de 2 butoane configurabile in partea stanga care pot fi mutate in partea dreapta pentru jucatorii care folosesc mana stanga. Butoanele laterale sunt usor de controlat si sunt amplasate confortabil.DPI-ul se poate schimba prin cele 2 butoane care sunt plasate bine, eliminand posibilitatea ca acestea sa fie apasate accidental. Suporta intre 200 si 12000 DPI si se poate regla din 50 in 50 DPI. Pot fi setate 5 profile DPI. Aceste 2 butoane destinate initial schimbarii DPI-ului, pot fi configurate din program dupa dorinta utilizatorului.Sub mouse, aproape de senzor, avem buton de pornire/oprire. Logitech a amplasat in aceeasi zona si un buton pentru profiluri pentru ca utilizatorul sa nu il apese din greseala.

Senzor

Senzorul 3366 de pe Logitech G900 este considerat cel mai bun senzor aflat pe piata. In jocuri mouse-ul se descurca foarte bine atat pentru jucatorii care prefera sensibilitate mica, cat si la sensibilitate mare. Se comporta fara repros in jocuri FPS precum PUBG sau CS:GO, jocuri care necesita o acuratete foarte buna a senzorului.

Bateria

Cand bateria ajunge la 8%, o luminita de la butoanele DPI va incepe sa palpaie, anuntand utilizatorul ca mouse-ul necesita incarcare. Incarcarea bateriei dureaza aproximativ o ora in timp ce mouse-ul este folosit, iar descarcarea acesteia apare dupa mai mult de 1 saptamana de gaming excesiv.Poate memora pana la 5 profile in memoria interna.Logitech ofera 2 ani garantie pentru acest model de mouse wireless. 

Logitech Gaming Software

 G900 nu are nevoie de program pentru a functiona, insa are nevoie de el pentru a accesa toate optiunile pe care acest mouse le are. Programul oferit de Logitech Gaming Software este considerat cel mai bun de pe piata si este intuitiv, usor de folosit.Programul permite setarea si memorarea diferitelor profiluri pentru fiecare joc care se activeaza automat odata cu intrarea in jocul respectiv. Mouse-ul detine si o memorie interna care poate memora pana la 5 profiluri.

Concluzii. Logitech G900 este cel mao bun mouse wireless pentru jocuri

Diferenta intre acest mouse wireless si unul de gaming cu fir este inexistenta, s-ar putea spune ca un cablu invizibil face legatura intre unitatea pc si mouse.Logitech a folosit cam tot cea avea mai bun in acest mouse wireless: de la senzorul perfect la constructia de calitate, de la bateria capabila sa tina 32 de ore de joc incontinuu pentru turneele intense de gaming, la nenumaratele optiuni de personalizare.Butoanele nu sunt nici usor, dar nici greu de apasat, parca perfect construite sa nu apesi vreo comanda accidental in timpul jocurilor.Pretul este cam piperat. Nu insa pentru ceea ce ofera, ci pentru nivelul de trai din Romania. Daca iti doresti insa cel mai bun mouse wireless pentru gaming, il gasesti AICI IN MAGAZIN.

Comparatie intre Logitech G900 si alte mouse-uri wireless de gaming

Logitech G900 vs G903

Cu doar 30 de lei in plus, Logitech G903 are design identic, aceleasi performante, dar vine cu cateva specificatii in plus.
  1. Este cu 3 grame mai greu decat G900 si exista optiunea de a mai adauga o greutate de 10 grame
  2. Tehnologie Powerplay, ceea ce permite mouse-ului sa fie incarcat direct din mousepad. Da, avem un mouse wireless cu incarcare wireless. Inseamna practic ca poti folosi nelimitat mouse-ul fara sa fie vreodata nevoie sa-i conectezi firul. Pentru aceasta, este nevoie de un mousepad special construit de Logitech, pe care il puteti cumpara separat de AICI
3.Switch-urile Omron sunt  de 50 de milioane de clickuri fata de 20 milioane pe G900. 

Alte variante wireless de la Logitech si diferentele intre ele

G403 wireless (atentie, a nu se confunda cu varianta cu fir)– Foloseste acelasi senzor 3366– Nu este ambidextru, fiind destinat utilizarii cu mana dreapta-Are doar 6 butoane, deci il putem recomanda, in general, jucatorilor de FPS, jocurile MOBA, avand nevoie de un numar mai mare de butoane programabile.-107.2 grame cu optiunea de a adauga greutate de 10 grameLogitech G703: este un mouse cu aceleasi caracteristici cu cele ale lui G403, avand in plus incarcare wireless Powerplay. 

Logitech G900 vs Razer Mamba (sunt 2 variante wireless si cu fir)

 Razer Mamba este un mouse wireless pentru gaming, al carui pret este cu putin mai ridicat decat cel al lui Logitech G900.De ce recomandam mouse-ul Logitech G900 in locul lui Razor Mamba?Mouse-ul Logitech are un senzor optic superior senzorului laser PLN-2034 de pe Mamba.Software-ul Logitech este superior celui dezvoltat de Razor.Bateria lui G900 este superioara.Incarcarea bateriei se face prin dock, nu prin firul usb.Materialele din care este facut mouse-ul Logitech sunt de o calitate superioara.Logitech G900 este mai ieftin.Singurul plus pe care il pot gasi lui Razor Mamba este ca efectele luminitelor de pe mouse sunt mai impresioante decat ceea ce ofera Logitech.Cum nu luminitele, ci performanta este principala caracteristica a unui mouse de gaming, Logitech G900 este alegerea corecta, fiind superior din toate punctele de vedere. 

Logitech G900 vs Asus Rog Spatha

 Cu un pret aproximativ egal cu G900, Asus Rog Spatha este un mouse wireless cu sasiu metalic, ceea ce face ca greutatea acestuia sa fie de … 178 de grame, ceea ce mi se pare destul de mult pentru un mouse, cel putin din punctul meu de vedere. Senzorul laser AVAGO ADNS-9800 de pe Spatha este inferior lui 3366 de pe G900, daca te gandesti sa-l folosesti in jocuri FPS, desi acesta este dedicat jocurilor MOBA.Imi place aspectul lui, mai ales daca alegem culoarea rosie a iluminarii, aceasta creand senzatia de lava care sta sa iasa de sub pamant.Incarcarea nu se face prin cablu usb, ci printr-un dock care are si functia de receiver wireless. Durata de viata a bateriei este la jumatate din cea a mouse-ului Logitech G900. Mouse-ul nu este ambidextru, iar singurul avantaj il reprezinta numarul mai mare de butoane programabile (12) destinate jocurilor MOBA.Recomand acest mouse doar jucatorilor MOBA, chiar daca senzorul laser este mai slab, acest stil de jocuri nu necesita senzori optici atat de performanti precum jocurile FPS.

Logitech G900 vs SteelSeries Sensei wireless

 Steel SeriesSensei Wireless este, dupa cum probabil ati intuit, varianta wireless al popularului mouse de gaming, SteelSeries Sensei.Un mouse ambidextru de 90 grame cu senzor laser AVAGO ADNS-9800, inferior lui G900.Pe langa alegerea bizara a unui senzor laser la un mouse de gaming destinat jocurilor FPS in detrimentul unuia optic, SteelSeries Sensei wireless vine cu un dock pe care se pune mouse-ul pentru incarcare. Nu poate fi incarcat prin firul usb, spre deosebire de G900.Desi sunt un fan al produselor SteelSeries si al softului lor, nu pot recomanda acest mouse pentru gaming in defavoarea lui Logitech G900.Cel mai bun mouse wireless de gaming de pe piata ramane indiscutabil Logitech G900 Chaos Spectrum.