Cand Nvidia a prezentat placile video Founders Edition a gamei RTX, a surprins putin asistenta. Daca pana acum acestea veneau cu un singur ventilator, Nvidia a scos pentru aceasta gama placi video Founders Edition cu doua ventilatoare. Ramanea in grija producatorilor ca EVGA Asus, MSI etc. sa-si dezvolte propria racire care sa ofere performante mai mari. Lansarea gamei RTX cu doua ventilatoare, da mai mult de furca producatorilor de placi video in a veni cu o racire superioara care sa ofere performante semnificativ mai bune pentru a atrage clienti. In plus, Founders Edition vine cu specificatii superioare variantei de baza, cea de la care producatorii de placi video trebuie sa inceapa sa lucreze.

EVGA a prezentat la Gamescom primele sale placi din gama Geforce RTX. Astfel numai putin de 16 placi video, cate 8 din seriile RTX 2080Ti respectiv RTX 2080 vor face parte din noua serie, toate cu iluminare RGB si in diferite combinatii de culori.

Daca Nvidia a ales, in premiera, sa produca modelele Founders Edition cu doua coolere, era nourmal ca producatorii sa raspunda si sa propuna din start modele cu trei coolere. Astfel, EVGA propune pentru inceput doua modele cu 3 coolere pentru seria RTX 2080 Ti si anume:

EVGA Geforce RTX 2080 Ti FTW3 ULTRA si EVGA Geforce RTX 2080 Ti FTW3.

 

Racirea placilor video propusa de EVGA

 

Modelele de top vin cu sistemul de racire  ICX2, sistem creat si pantentat de EVGA. Producatorul sustine ca ICX2 imbunatateste cu pana la 8 grade performantele de racire, iar acestea sunt mai siletioase. Bazata pe sensori si procesoare cu microcontrolere, acestea vor controla asincronic ventilatoarele. Cei noua senzori de temperatura vor monitoriza si identifica rapid zonele fierbinti iar ventilatoarele vor raci doar zonele unde temperatura a crescut. Astfel, ventilatoarele vor rula independent, la turatii diferite unul de celalat, in functie de zona care necesita racire.

 

 

EVGA pune la dispozitie clientilor si programul EVGA Precision X1 prin care acestia pot monitoriza temperaturile inregistrate de fiecare senzor si modifica setarile de racire.

Placile dispun si de monitoriza hardware a Wattilor consumati, puterea consumata de placa video putand fi monitorizata in timp real.

 

Modele EVGA Geforce RTX

Modelul de top produs de EVGA este Geforce RTX 2080 Ti FTW3 cu trei ventilatoare, doua BIOS-uri si sistem de racire ICX2. Are 11 GB memorie GDDR6, si o frecventa standard de 14000 MHz. Frecventa Boost Clock nu a fost inca anuntata.  Ca dimensiuni, aceasta are lungimea de 269.2 mm si inaltime 114.3 mm.

Acest model are si un frate mai mic denumit RTX 2080 Ti FTW3, care are 8 GB memorie fata de 11 GB cat are varful de gama, restul caracteristicilor ramanand la fel, iar Boost Clock-ul ramanand necunoscut.

Mai multe modele puteti gasi pe pagina producatorului in acest link.