Este de asteptat ca noua RX VEGA 64 sa fie cea mai rapida placa video pentru mining cu o rata de 100 MH/s in Etherum

 

 

Se pare ca AMD va continua traditia placilor video si noua AMD Radeon RX Vega 64 va fi pe primul loc in topul alegerilor in ceea ce priveste miningul.

In momentul de fata, GTX 1080 Ti ofera cea mai rapida performanta in mining cu 31 MH/s insa pretul si watii consumati nu ofera un raport prea bun in comparatie cu AMD RX 580. Cu placa video Radeon RX Vega 64 care va costa 500 de dolari si va oferi o performanta cel putin dubla, calculele dau foarte bine pentru placa video AMD.

Si AMD Radeon Vega Frontier Edition ofera performante in mining similare cu GeForce GTX 1080 Ti insemnand ca anumite caracteristici au fost activate pe placile video RX Vega pentru gaming, caracteristici care ofera performante ridicate in mining.

Daca va RX Vega fi atat de buna pentru mining, vor fi afectate stocurile?

Am vazut ce inseamna ca o placa video sa fie cea mai buna alegere pentru mining in cazul lui AMD RX 580. Placa video este aproape imposibil sa fie gasita in stoc din cauza cererii ridicate. Din punct de vedere financiar, o victorie pentru AMD. Daca privim insa piata pe care RX Vega vrea sa o atace, anume cea de gaming, AMD va primi o noua lovitura cum s-a intamplat cu RX 580 pentru ca cei care se ocupa de mining vor da iar o lovitura gamerilor in ceea ce inseamna disponibilitatea placii video pentru cei din urma.

Oficiali de la AMD au declarat ca un motiv pentru care lansarea Radeon RX Vega a fost amanata este de a produce un volum mare de placi video pentru lansare, astfel incat gamerii sa nu primeasca o noua lovitura din partea minerilor. Daca RX Vega va oferi o performanta atat de buna in mining precum ne asteptam, gamerii trebuie sa se astepta ca stocurile cu RX Vega sa se epuizeze in cateva minute de la lansarea ei. Iar cu o cerere atat de mare la care stocurile de placi video RX Vega sa nu faca fata, e de asteptat sa urmeze o inflatie a pretului acestora.

Tot ce putem face este sa speram ca AMD va veni cu un plan in care sa limiteze achizitioarea de placi video RX Vega pentru mining.