La fel cum se intampla cu tastaturile mecanice de succes, a venit randul seriei K70 sa primeasca un upgrade.

Asa cum ne-a obisnuit la toate tastaturile mecanice din gama lor, Corsair foloseste cele mai bune switch-uri de pe piata, Cherry MX.

Corsair K70 RGB MK.2 imprumuta foarte mult din aspectul si constructia varfului de gama, Corsair K95 RGB Platinum.

Cu ce se diferentiaza Corsair K70 RGB MK.2 de vechiul model?tastatura mecanica Corsair k70 rgb mk2

Desi toate switch-urile prezente in vechea generatie, se regasesc si la MK.2, Corsair a decis sa nu aleaga acelasi tipar de lansare. Daca la modelul precedent anumite modele switch-uri au fost lansate mai tarziu, gama Corsair K70 RGB MK.2 va fi disponibila de la inceput cu 5 tipuri de switch-uri: MX Red, MX Blue, MX Brown, MX Speed si MX Silent, toate produse de Cherry. Mai multe despre fiecare switch in parte si tastaturi mecanice recomandate puteti citi in link.
Noul model include cele 3 butoane prezente si la K95 Platinum: un buton pentru selectia profilului, unul care regleaza luminozitatea tastaturii si unul pentru blocarea tastei windows.
K70 RGB MK.2 detine memorie in board, putand memora profiluri diferite.
Spre diferenta de modelul precedent unde logoul Corsair era din metal, acum acesta este iluminat RGB si sincronizat cu restul tastaturii.
Pe spate, tastatura are niste linii in forma de X care ajuta la managementul cablurilor, iar
Palm rest-ul cu care vine tastatura este detasabil.
Varianta cu switch-uri MX Speed vine si in culoare argintie si cu tastele albe.
Iluminarea RGB poate fi personalizata prin programul Corsair, care ofera foarte multe optiuni, inclusiv alegerea colorii pentru fiecare tasta in parte.

Modelul Corsair Strafe RGB MK.2 este varianta mai ieftina din gama, la care se renunta la constructia din aluminiu, folosindu-se plastic. Exceptie face partea de sus care include butoanele media si rotita pentru sunet si care lipsea la varianta Strafe precedenta, fiind singur element construit din aluminiu. Practic, Strafe devine fratele mai mic al lui K70 RGB MK.2, avand aceleasi caracteristici mai putin plasticul folosit si gama mai mica de switch-uri disponibile.
Aceasta vine cu doua modele de switch-uri, Cherry MX Silent si Cherry MX Red.